Accommodatie & terreinen

Scoutingboerderij ’t Hoefke:

Onze scoutingboerderij ’t Hoefke staat in ‘s-Hertogenbosch West, in een groene omgeving aan de rand van de woonwijk West II.

‘t Hoefke en de omliggende terreinen worden verhuurd aan scoutinggroepen, verenigingen en aan particulieren, voor o.a. vergaderingen, kinderfeestjes/klassenfeestjes (t/m 12 jaar), communievieringen; bij feestjes wordt er in overleg met de beheerder een eindtijd vastgesteld.

Bijeenkomsten dienen een besloten karakter te hebben: het is niet
toegestaan om horeca activiteiten voor derden te organiseren!

Accommodatie:

Op de begane grond bevinden zich:

  • Een Scouts lokaal (de Stal) van circa 40 m2;
  • Een Bever-lokaal van circa 20 m2;
  • Een keuken (met koelkast, waterkoker, combimagnetron, koffiezetapparaat en een 4-pits gasfornuis. Voor overige keukeninventaris dient zelf te worden gezorgd!);
  • Een sanitaire ruimte, met o.a. 2 douches, 2 toiletten en een grote wasbak.

Op de eerste verdieping bevinden zich:

  • Het Explorer-lokaal van circa 20 m2 (wordt niet verhuurd);
  • Het Welpen-lokaal van circa 50 m2 .

’t Hoefke biedt slaapplaats aan max. 20 personen; er zijn echter geen bedden aanwezig. Voor Scoutinggroepen is het mogelijk om op het terrein te kamperen.

Parkeren:

Auto’s dienen langs de toegangsweg geparkeerd te worden i.v.m. de bereikbaarheid voor de hulpdiensten. Lossen en laden mag wel op het terrein.

Terrein:

Het terrein rond ’t Hoefke bestaat uit een beboste terp en 2 grote speelvelden, waarvan 1 met kampvuurkuil; gebruik van de kampvuurkuil is voorbehouden aan Scoutinggroepen en alleen na toestemming van de beheerder!

Omgeving:

Winkels:

  • Op 5 minuten fietsen bevinden zich o.a. een Lidl en Aldi;
  • Op 7 minuten fietsen: het overdekte winkelcentrum ‘de Helftheuvel‘ (met o.a. een AH, Jumbo, Blokker, HEMA, Drogisterijen en Bruna);
  • Op 15 minuten fietsen: de centrale binnenstad van ‘s-Hertogenbosch.

Eventuele uitstapjes:

Zwembad en IJsbaan ‘Sportiom‘, Speelparadijs ‘Ballorig‘, Attractiepark ‘de Efteling

Andere mogelijkheden:

Strandbad ‘Engelermeer‘, Natuurgebieden ‘de Moerputten‘ en ‘de Vughtse Heide‘,
Nationaal Park ‘de Loonse en Drunense duinen‘,

Beschikbaarheid:

Wij verhuren ’t Hoefke niet tijdens onze eigen bijeenkomsten op zaterdag van 09.00 – 13.30 uur. Dit geldt dus ook als je ’t Hoefke het hele weekend huurt; zaterdags dien je tussen genoemde tijden ’t Hoefke dus te verlaten; persoonlijke bagage en materialen kunnen in overleg met de stafteams binnen blijven liggen.
Op vrijdagavond hebben de Explorers en RoverScouts vanaf 20.00 uur opkomst in hun eigen ruimtes; hiervoor hoef je ’t Hoefke niet te verlaten.
Voor het huren van ’t Hoefke en/of de omliggende terreinen voor een week gelden de volgende aankomst- en vertrektijden: zaterdags vanaf 13.30 uur tot zaterdags 12.00 uur.

Kosten (2021):

€  85,- per dag(deel)
€ 170,- per weekend (tot 20 pers); extra € 1,- p.p.p.n (> 20 pers)
€ 500,- per week (tot 20 pers); extra € 1,- p.p.p.n (> 20 pers)
€ 200,- waarborgsom

De waarborgsom dient tezamen met de huur vooraf te zijn overgemaakt!

Afval:

Alleen in overleg met de beheerder is het mogelijk om het afval tijdens de huurperiode in onze afvalcontainer te deponeren. Hiervoor wordt een evenredig deel tot een maximum van € 32,33 (prijsstelling 2019; volle container) extra in rekening gebracht. In alle andere gevallen dient het afval zelf te worden afgevoerd!

De beschikbaarheid van ’t Hoefke en de omliggende terreinen is te vinden op:

Verhuurpagina

Na het invullen van je gegevens ontvang je een bevestiging in je mailbox dat je aanvraag is verstuurd. De beheerder besluit a.d.h.v. van de informatie in je aanvraag of deze wordt toegekend of afgewezen.

Informatie:

Voor meer informatie omtrent het verhuur kun je mailen naar:

Verhuur Scouting Columbus