Accommodatie & terreinen

Scoutingboerderij ’t Hoefke

Ons Scoutinggebouw ’t Hoefke heeft in de afgelopen maanden een enorme renovatie ondergaan. Bovenstaande foto dateert nog van voor deze renovatie…

Onze scoutingboerderij ’t Hoefke staat in ‘s-Hertogenbosch West, in een groene omgeving aan de rand van de woonwijk West II.

‘t Hoefke en de omliggende terreinen worden verhuurd aan Scoutinggroepen, verenigingen en aan particulieren, voor o.a. vergaderingen, kinderfeestjes/klassenfeestjes (t/m 12 jaar), communievieringen; bij feestjes wordt er in overleg met de beheerder een eindtijd vastgesteld.

Bijeenkomsten dienen een besloten karakter te hebben: het is niet
toegestaan om horeca activiteiten voor derden te organiseren!

Het is niet toegestaan om buiten elektronisch versterkte muziek ten gehore te brengen!

Het is enkel en alleen toegestaan om rond de kampvuurkuil te roken!

Accommodatie

Op de begane grond bevinden zich:

 • Het Scouts-lokaal (± 38 m2 ) ;
 • Het Bever-lokaal (± 31 m2);
 • Een keuken (± 6 m2) met een 4-pits inductiekookplaat (met 2 pannen & 3 koekenpannen geschikt voor inductie), grote koelkast, koffiezetapparaat en waterkoker. De combimagnetron is nog niet gelokaliseerd…
  Voor overige keukeninventaris (bord, mok & bestek) dien je als huurder zelf te zorgen!
 • Een sanitaire ruimte (± 15 m2) met o.a. 4 toiletten, waaronder 1 mindervalide toilet in combinatie met de douche en een grote wasbak.

Op de eerste verdieping bevinden zich:

 • Het Explorer-lokaal (± 20 m2 – wordt NIET verhuurd);
 • Het Welpen-lokaal (±  41 m2 ).

’t Hoefke biedt slaapplaats aan max. 20 personen; er zijn echter geen bedden aanwezig. Voor Scoutinggroepen is het mogelijk om op het terrein te kamperen.

Terrein

Het terrein rond ’t Hoefke bestaat uit een beboste terp en 2 grote speelvelden, waarvan 1 met kampvuurkuil; gebruik van de kampvuurkuil is alleen voorbehouden aan Scoutinggroepen en alleen na toestemming van de beheerder!

Foto-impressie

De Foto-impressie toont ’t Hoefke, van buiten en van binnen, zoals van voor de renovatie. Zodra alle ruimtes zijn opgeknapt wordt de Foto-impressie bijgewerkt.

Parkeren

Auto’s dienen langs de toegangsweg geparkeerd te worden i.v.m. de bereikbaarheid voor de hulpdiensten. Lossen en laden mag wel op het terrein.

Omgeving

Op vijf minuten fietsen van ’t Hoefke bevinden zich onder  andere een Lidl en een Aldi.
Op zeven minuten fietsen ligt het overdekte winkelcentrum ‘de Helftheuvel‘, met onder andere winkels van AH, Jumbo, Blokker, HEMA, Bruna en drogisterijen.
Met een kwartiertje ben je in de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch.

Uitstapjes zijn mogelijk naar onder andere zwembad en ijsbaan ‘Sportiom‘, indoor speelparadijs ‘Ballorig‘ en (iets verder weg) naar het attractiepark ‘de Efteling

Of anders naar strandbad ‘Engelermeer‘, natuurgebieden ‘de Moerputten‘ en ‘de Vughtse Heide‘ en (iets verder weg) Nationaal Park ‘de Loonse en Drunense Duinen‘.

Beschikbaarheid

 • Als huurder heb je de beschikking over zowel ’t Hoefke als de omliggende terreinen.
 • Tijdens onze opkomsten, zaterdags van 09.00 – 13.30 uur, wordt ’t Hoefke niet verhuurd:
  – Wil je ’t Hoefke huren vanaf vrijdag (vanaf 18.00 uur) tot zondag (tot 13.30 uur), dan dien je tussen genoemde tijden ’t Hoefke dus te verlaten; persoonlijke bagage en materialen kunnen in overleg met de stafteams binnen blijven liggen.
  – Wil je ’t Hoefke huren vanaf zaterdag dan ben je vanaf 13.30 uur welkom.
 • Op vrijdagavond hebben de Explorers vanaf 20.00 uur opkomst in hun eigen ruimte; wel moet rekening gehouden met dat zij bij het begin van hun programma ’t Hoefke betreden om naar hun lokaal te komen en er bij het einde weer vandaan vertrekken. Vanwege de grootte van onze Explorergroep kan het zijn dat zij gebruik maken van het 2-de lokaal (Welpen-lokaal) op de 1-ste verdieping.
 • Wil je ’t Hoefke en de omliggende terreinen huren voor een week tijdens de  Regio Zuid vakantieperiodes dan gelden de volgende aankomst- en vertrektijden: zaterdags vanaf 13.30 uur tot zaterdags 12.00 uur.

Kosten 2023:

€  85,-per dag(deel)
€ 170,-per weekend (tot 20 pers); extra € 1,- p.p.p.n. (> 20 pers)
€ 500,-per week (tot 20 pers); extra € 1,- p.p.p.n. (> 20 pers)

Kosten 2024:

€  100,-per dag(deel)
€ 200,-per weekend (tot 20 pers); extra € 1,- p.p.p.n. (> 20 pers)
€ 650,-per week (tot 20 pers); extra € 1,- p.p.p.n. (> 20 pers)

Huurprijs voor afwijkende periodes worden in overleg met de verhuurder vastgesteld.

De huur moet vooraf worden overgemaakt, samen met een waarborgsom van € 200,-.

Afval

Alleen in overleg met de beheerder is het mogelijk om het afval tijdens de huurperiode in onze afvalcontainer te deponeren. Voor een volle container wordt € 40,00 extra in rekening gebracht. In alle andere gevallen dient het afval zelf te worden afgevoerd!

Na het invullen van je gegevens ontvang je een bevestiging in je mailbox dat je aanvraag is verstuurd. De beheerder besluit a.d.h.v. van de informatie in je aanvraag of deze wordt toegekend of afgewezen.

Beschikbaarheid en informatie

De beschikbaarheid van ’t Hoefke en de terreinen is te vinden op:

Verhuuragenda

Voor overige informatie omtrent het verhuur kun je mailen naar:

Verhuur Scouting Columbus