Reünie 50-jarig bestaan

Beste (oud)staf- en bestuursleden,

De spanning is om te snijden, in de verte hoor je tromgeroffel. ‘t Hoefke nadert het einde van haar gedaanteverwisseling, de opening van het nieuwe seizoen en de viering van het 50 jarig bestaan staan voor de deur. En voor het geval je de deur niet meer kunt vinden, deze bevindt zich niet meer aan de kant van de Vlijmenseweg, maar de mooie openslaande deuren bevinden zich aan de kant waar eerst de brandtrap stond.

Uiteraard laten we dit alles niet ongemerkt aan ons voorbij gaan en starten we zaterdag 2 september met de opening van het hernieuwde Hoefke; er is die dag een receptie voor genodigden en geven we met de gehele groep het nieuwe Scoutingjaar een startschot. Ook staat er die dag nog een mooie activiteit op het programma voor de huidige vrijwilligers, die ervoor zorgen dat er ieder jaar weer iets moois wordt neergezet voor de jeugd.

Naast al dit moois, helaas een kleine valse noot: we hebben besloten om het reüniegedeelte wat die middag op het programma stond af te blazen. De reden hiervoor is eenvoudig: er was helaas onvoldoende animo om het doorgaan van de reünie te rechtvaardigen. Waar die lage opkomst in zit, is voor ons niet helemaal duidelijk. Komt het moment niet uit i.v.m. de vakantieperiode, hebben we er als organisatie onvoldoende ruchtbaarheid aangegeven, heeft iedereen het gewoon geweldig druk of zijn al die mooie herinneringen ver weggezakt? Helaas weten we hier niet goed de vinger op te leggen.

Nu jullie horen dat deze reünie niet doorgaat kunnen wij ons voorstellen dat er toch een zucht van teleurstelling over jullie heen gaat. Niet alleen bij het geringe aantal van aanmeldingen, maar ook bij de rest. Eigenlijk is het wel leuk om die mooie herinneringen een keertje af te stoffen. En hoe kan dit mooier met het bezichtigen van ‘t Hoefke wat voor een tweede keer als een soort van uit de as herrezen is.

Er is daarom het plan om op een later tijdstip, bijv. rond de jaarwisseling een middag te organiseren voor (oud)stafleden, waaronder het genot van een drankje ‘t Hoefke kan worden bezichtigd. Hebben wij ook nog even tijd om de komende maanden de inrichting tip en top te maken, want er moet hier en daar aan de binnenkant nog wel een likje verf over.

Houdt daarom onze publicaties op de socials in de gaten en meldt jezelf aan als daar de gelegenheid voor wordt geboden. En als het zover is en je kent mensen die in de afgelopen 50 jaar ook bij de groep mooie ervaringen hebben op gedaan, laat het hen dan ook weten en laat ze zichzelf aanmelden, zodat het dan een groot feest van herkenning wordt.

Wij kijken ernaar uit!

Scouting groet Columbus