Scouts

De Scouts zijn de jeugdleden tussen de 11 en 15 jaar. Iedere zaterdagochtend draaien wij in beige uniform van 10:00 tot 13:00 uur.

Scouts zijn tijdens de draaidagen niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de Bevers (5 – 7 jaar) en de Welpen (7 – 11 jaar). Bij de Scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van Scoutingkennis en -vaardigheden.

De verschillende activiteitengebieden zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en we iedere week iets anders doen. Zo bakken we pizza’s in eigen gebouwde ovens, spelen we levend stratego in de bossen, knutselen we gipsmaskers, kijken we films, spelen we theater, knopen we vlotten en lopen we een HIKE aan de hand van verschillende routetechnieken.

Naast de draaidagen, zijn er ook verschillende weekenden waar we samen de wereld verkennen. Tot slot sluiten we het scoutingseizoen af met een groot zomerkamp in thema dat valt in de eerste week van de zomervakantie.

Denk je dat jij avontuurlijk genoeg bent voor de scouts?
Je bent van harte welkom om met ons mee te draaien.

Stafleden
Eva Saeboe | Teamleidster
Sammy Boschman
Lotte Kromhout