Explorers

Explorers zijn onze jeugdleden in de leeftijd van 15 tot 20 jaar.  Zij hebben hun opkomsten iedere vrijdagavond van 20:00 tot 23:00 uur.

Explorers regelen de meeste dingen zelf: ze draaien hun eigen opkomsten en organiseren zelf hun zomerkamp. Ook hun speltak runnen ze zelf, ze verdelen onderling alle taken en beheren de financiën van de speltak. De begeleiding doet actief mee in het door de Explorers opgestelde programma en helpt als een plan dreigt te stranden.

Het bedenken van een uitdagend programma is voor Explorers vaste prik. Explorers bedenken hun eigen programma en kunnen er ook voor kiezen om projecten te doen. Een project is een activiteit die langer duurt dan één opkomst en is dus een stuk omvangrijker als het gaat om organisatie. Op de Explorersite van Scouting Nederland zijn allerlei handige hulpmiddelen te vinden wat betreft het programmeren en het opzetten van een project.

Stafleden
Lotte Kromhout (hoofd-staf)